Om oss och Historia

Optiheat Golvvärme är ett familjeföretag där entreprenörsandan och uppfinnartalangen har gått i arv i generationer. Idén bakom produkterna grundades på 70talet i syfte att ta fram alternativa energisystem för uppvärmning av lokaler och bostäder.

Hela historian började med en svensk uppfinnare som sökte lösningen på ett problem och en amerikansk tillverkare av flygplansdetaljer som tillsammans delade en hyrbil på väg till en mässa i New York. På väg till mässan körde dem vilse i stadsdelen Bronx och medan de navigerade sig ut från ett av USA:s farligaste områden, fick dem tid att utbyta kreativa tankar och idéer. Det dem inte visste var att det blev grunden till OptiHeat. Året var 1982, samma år som Hårdrocksgruppen Europe vinner Rock-SM.

Tankar och idéer blev till att en golvvärme slinga togs fram med syfte att kyla av värmepumpar som den svenske uppfinnaren var väldigt intresserad av. Då hette företaget OctopusTeknik och drevs av Kurt Karlsson och sonen Sven-Arne Karlsson. Tillsammans producerade dem och installerade denna teknik i flera tal objekt.

Golvvärmen blev väldigt populär och medförde att Sven-Arne bestämde sig för att endast syssla med produktion och med en sakta men säker uppgång.

Verksamheten Optiheat AB ligger idag i Sösdala (Skåne län) och har fortfarande uppfinnartalangen som gått i arv i generationer i företaget.